Sunday, December 22, 2013

Packing

Bila makin dewasa, memang blogging itu bukan satu benda yang mudah. I mean perihal masa lah untuk dispent kan. Mungkin banyak lagi perkara dan tanggungjawab yang perlu di selesaikan. Mencari masa secara curi-curi sahaja dapat memenuhi hasrat jauh di hati tu kerana sayangkan blogging. Haha. Padahal....... (hanya kau saja yang tahu). Hanya tinggal seminggu saja lagi aku dapat menghabiskan masa di Melaka. Kemudian bertapa semula di Miri kerana ingin mencurahkan ilmu dan menjalankan tanggungjawab. Demi anak-anak murid yang dahagakan ilmu. Kalau tak dahaga pun, kan ku buat mu sampai haus dan meminta and melutut untuk belajar denganku. Haha.

Planning aku untuk membuat soalan-soalan kecil bagi subjek Sains UPSR lebur cmtu jer. Ini semua hasutan rakan sebaya yang mengasyikkan. Haha. Asyik ajak aku keluar jaaa berjalan. Nextweek pula aku akan ber holiday ngan family. Aku bawak gak buku Sains UPSR aku as ulang kaji. Haha. Ini lah jadinya bila 5 tahun setengah kau belajar Pendidikan Jasmani tapi at last menjadi Cikgu subjek Sains yang tetap di sekolah. Tapi aku pasti menyahut cabaran dengan lapang dada. And Sains pernah menjadi salah satu subjek kegemaran pada suatu ketika dahulu. Hoooyeahhh! *senyum.

Packing for holidays has been done. Just tunggu masa jaa esok untuk bertolak. Not really in da mood for holidays, tak tahu kenapa. Mungkin kerana dah hujung2 masa cuti ni, aku lebih gemar menghabiskan masa di rumah. Di kampong. Tapi sape lah taknak jalankan? Haha. Jalan free plak Abah belanja walaupun dha bekerjaya. -____-“ rezeki namanya. Kahkahkah. Disebabkan masa semakin suntuk, packing untuk pulang ke Miri juga sudah selesai. So, taklah aku terkocoh2 pulang dari holiday nanti untuk ke Miri pula seterusnya.


Penerbangan pulang ke Miri kali ni naik MAS. Puas hati juga, sbb luggage 30 kg kan. Aku nak bawak balik macam2!! Hahaha. Handbags, heels, bajussssss, tudungssss.... oh man. Haha. Boleh tak nak bawak balik semua barang? :D I wish i can bring all clothes. But i can’t. Payah plak kalau dapat pindah nanti. Haha. Perasan dapat pindah. Insya-Allah berkat doa. Pasti akan pindah. Errr.... GTG now. Sudden urgent call. Later!! 

No comments:

Post a Comment